Bart Kouwenberg

Bart Kouwenberg is sinds 2013 bezig met fotograferen. Nadat hij zowel zijn zaken in de horeca verkocht had, als fysiek minder mogelijkheden had om te bewegen en actief te zijn, werden wandelen en fotograferen een moment van ontspanning en passie voor hem. Daarnaast is hij in 2014 mede door zijn studie- en zakelijke achtergrond en vragen vanuit zijn netwerk, gestart met Walk2talk; al wandelend in de natuur zaken bespreken die je bezig houden.

Zijn passie ligt bij natuur en reisfotografie maar ook het fotograferen van stadsgezichten, fotoshoots of het maken van documentatiemateriaal zit in zijn portfolio opgesloten. Inmiddels heeft hij sinds hij in november 2017 begon met verkoop van zijn werk al tientallen prints verkocht aan particulieren en aan bedrijven en zijn zijn foto’s in diverse winkels en bedrijven in de binnenstad van Nijmegen te zien en te koop op canvasdoek, fotopaneel of aluminium.

In 2014 is Bart voor de Telegraaf in Canada geweest en namens de organisatie Light For The World Belgium and Netherlands afgereisd naar Rwanda.

Zijn stijl van fotograferen laat zich vooral benoemen als oog voor detail, het zien van unieke momenten en het voelbare contract tussen onderwerp en fotograaf. Tenslotte, is Bart een van de vaste fotografen van Ranmedia voor o.a. de balden Nijmegen Business, Hallo Nijmegen en het Uitmagazine. Ook schrijft Bart regelmatig blogs die diverse malen viraal zijn gegaan en is hij gastblogger voor het magazine ‘’Springlevend 024’’. Zijn korte reisblog over Lamu werd door de Telegraaf bij een landelijke contest in 2014 als winnaar gekozen en daar kwam een reportagereis als verslaggever voor de Telegraaf naar Vancouver uit voort (B-artphotography, 2020).

Op de webshop van I Love Nijmegen vind je diverse producten van Bart zoals o.a. ansichtkaarten, een verjaardagskalender en een super leuk memory spel.