Over ons

Ilovenijmegen.nl (je hoort het al in de naam) is dé webshop van Nijmegen, vol met Nimweegse producten. Speciaal voor iedereen die de stad een warm hart toedraagt.

De webshop is sinds haar start in Oktober 2020 niet meer te stoppen. Alle aangeboden producten hebben een onmiskenbaar Nijmeegse link, omdat ze gemaakt zijn door Nijmeegse ondernemers of omdat ze een typisch Nijmeegs tafereel of onderwerp belichten.

Hier vind je ons unieke assortiment met de leukste, lekkerste en mooiste Nimweegse producten.

Waarom ilovenijmegen.nl

Initiatiefnemer en oprichter van de webshop is Jan Diebels, eigenaar van kledingzaken Dedicated (Koningsplein) en Daily Fresh (Marikenstraat). Diebels: "Bij mijn klanten bemerkte ik een behoefte aan het uiten van hun trots op Nijmegen, op de stad en de cultuur waaronder het Nimweegs dialect. Een centrale plek waarop zij echt Nijmeegse producten konden vinden ontbrak echter. Tot nu dus. Op de webshop ilovenijmegen.nl kan iedereen die houdt van de stad iets van zijn interesse vinden".

Voor en met de stad

Het lokaal georiënteerde credo ‘voor en door Nijmegenaren’ komt niet alleen terug in ons assortiment. Een gedeelte van de omzet van de webshop gaat naar Nijmeegse goede doelen, waaronder voedselbank Nijmegen, hospice Bethlehem maar ook Lichtjes op Oorlogsbegraafplaats Jonkerbos of de dierenambulance! Om het kwartaal wisselen we van goede doelen, zodat ze allemaal een keertje aan de beurt komen. Noem het maatschappelijk verantwoord ondernemen, wij vinden het niet meer dan logisch om op deze bescheiden manier wat terug te doen voor de stad en de Nijmegenaren.

Samenwerken met lokale ondernemers

Voor de realisatie van de webshop is er eveneens gebruik gemaakt van de diensten van lokale ondernemers. Een webshop met lokale producten moet ook worden gemaakt met lokale partijen. Wil je meer weten over onze partners en leveranciers? Kijk dan op de pagina ''Partners'' boven in het menu.

Nimwéégs Dialect

De liefde van de stad komt uiteraard met de liefde voor het oh zo móóie Nimwéégse dialect. Dit is terug te vinden in verschillende onderdelen verspreid over de Ilovenijmegen webshop. Denk hierbij aan de vele producten die de shop te bieden heeft, maar ook verschillende teksten op de webshop. Zelfs voor ons is dit soms lastig. Op dat moment schakelen wij Nijmeegse schrijver Jan Roelofs in, co-auteur van "Kie(k) däör, wà räör".

Die wa'we nog effekes bedanken däörveur!