De Tinnen Roos

De Tinnen Roos is een tingieterij gelegen in Millingen aan de Rijn. Ramon Jahn begon in 2004 met het handelen van souvenirs, en niet zonder succes. Zijn moeder Margret, die in België studeerde vlak bij een tingieterijen in Tongeren, bracht met regelmaat tinnen souvenirs mee en verkocht die door aan toeristen. Het was vanaf die tijd dat Ramon helemaal in de ban van tinnen souvenirs en cadeaus raakte.

In 2006 stopte een tingieterij in Tongeren en Ramon werd gevraagd of hij de machines en materialen over wilde nemen. "Dat heb ik toen gedaan en ben er blanco ingestapt." Na twee jaar geoefend te hebben met de machines en materialen, maakte Ramon een Vierdaagse-schoentje en dat sloeg aan.

In 2013 begon hij met Vierdaagse karikaturen. Het eerste was Steven (Sint-Stevenskerk) tweede Anna (Sint-Annastraat) en in 2015 werd dit Kareltje (Keizer Karelplein). Zo was er voor elk jaar een unieke karikatuur.

Door een vierdaags loze zomers in 2020 en 2021 heeft De Tinnen Roos het anders aan gepakt. In de strijd tegen Corona bracht De Tinnen Roos twee pins uit. Met deze speldjes wil de tingieterij het werk en de inspanningen van alle mensen die hun eigen gezondheid riskeren bij het redden van mensen erkennen. Naast het maken van deze blijk van waardering, wil De Tinnen Roos met de actie Het Longfonds ondersteunen. Mede dankzij aandacht door het NOS Journaal is de actie een succes en daardoor kan er een mooie donatie aan het goede doel worden geschonken. De Tinnen Roos levert I Love Nijmegen diverse Nijmegen souvenirs van tin, zoals Het gezicht van Nijmegen op sokkkel, munten, bedeltjes en nog veel meer.