Het Nijmeegs lopertje, het dropje van Nijmegen!
De vorm van “Het Nijmeegs lopertje” is bewust gekozen. Nijmegen is een echte “loop” stad. Het lopertje heeft als het ware twee gezichten. Die van een wandelaar en die van een hardloper. Je herkent beide in het figuur.


Achter het Nijmeegs lopertje
Mijn naam is Marloes van der Kemp-Jansen. Na jarenlang in het onderwijs werkzaam te zijn geweest, was het moment daar om een carrièreswitch te maken. Als geboren Nijmegenaar in de wijk Neerbosch-Oost, draag ik de stad Nijmegen een warm hart toe. Ik ben trots op onze stad en wil dit warme gevoel overbrengen met mijn producten.


Als klein meisje keek ik ieder jaar al uit naar de parachutisten die gingen landen in het Goffert stadion en stond ik ieder jaar meermalen langs de route om de wandelaars aan te moedigen. Logeren bij een tante in Elst om de eerste wandelaars daar te begroeten. Bij oma aan de St. Annastraat voor de intocht. Wat verbaasde mij het om al die meubels al dagen van te voren in een omheind gebied klaar te zien staan.


Sinds ik in Lent woon (alweer 14 jaar) hebben wij nog geen vierdaagse overgeslagen. Het eerste jaar werden we om 04.00 gewekt door een leuk muziekbandje. Helaas is deze alweer een aantal jaren gestopt. Zo rond de klok van 04.30 uur stonden wij de wandelaars al aan te moedigen en bleven tot de bezemwagen kwam. Oké, wij haalden ook wel eens een kopje koffie of boterham. De kinderen delen altijd wat lekkers uit en ieder jaar verbaast het ons hoe snel alle dropjes weer op zijn.


Symbool voor Nijmegen
Het lopertje staat dus symbool voor Nijmegen met al zijn hardloop- en wandel evenementen. Bovendien, heerlijk wandelen of hardlopen in onze mooie stad Nijmegen met zijn prachtige omgeving doe je tijdens die evenementen niet alleen. Want het lopen verbindt de mensen. En het uitdelen van iets lekkers al helemaal (HetNijmeegsLopertje,2020)!