St. IMC Weekendschool Nijmegen

Stichting IMC Weekendschool laat nieuwsgierige jongeren in Nijmegen kennismaken met enthousiaste professionals en hun uiteenlopende vakgebieden. Zij richten hun lessen zo in, dat er prikkelende, magische momenten ontstaan. Dat worden ervaringen die bijblijven en de horizon verbreden. Ze stimuleren het lef van de leerlingen en bieden hen een ijzersterk netwerk. Zo geven ze hun de bagage mee om te kunnen worden wie ze willen zijn. Stichting IMC Weekendschool verzorgt aanvullend, motivatie-gericht onderwijs voor jongeren vanaf  tien jaar, op die plekken in Nederland waar dat het hardst nodig 63 locaties door heel Nederland. Na hun weekendschooldiploma treden kinderen toe tot het alumninetwerk waar ze zich kunnen blijven ontwikkelen.

Op de locatie in Nijmegen ontmoeten jongeren in de leeftijd van 10 tot 14 jaar iedere zondag en voor een periode van drie jaar bevlogen professionals (vrijwilligers), die gepassioneerd vertellen over hun vakgebied. Samen gaan ze aan de slag met het échte werk, in de klas, maar ook op excursie naar bijvoorbeeld de rechtbank, het ziekenhuis, een krantenredactie of bouwplaats. Door deze lessen verruimen ze hun maatschappelijke blikveld, ontdekken ze waar hun talenten en interesses liggen en verbeteren ze vaardigheden zoals samenwerken en onderzoeken. Zo bereiden de jongeren zich spelenderwijs voor op de belangrijkste stap na hun schoolbestaan: het maken van gemotiveerde keuzes voor de toekomst. Wij van I Love Nijmegen vinden goed onderwijs en een goede ontwikkeling van jongeren erg belangrijk en zamelen daarom in het derde kwartaal van 2022 graag geld in voor dit prachtige initiatief.

€868,74 opgehaald! :)

In het derde kwartaal van 2022 was Stichting IMC Weekendschool het goede doel waar we geld voor hebben inzameld. Wij hebben dankzij jullie steun maar liefst €868,74 euro voor Stichting IMC Weekendschool in Nijmegen opgehaald. Deze cheque hebben zij met veel blijdschap in ontvangst genomen.