Leergeld Nijmegen

Leergeld Nijmegen is opgericht in mei 2005 en actief sinds september 2006. De stichting helpt Nijmeegse kinderen van 4 tot met 17 jaar die opgroeien in een gezin met een laag inkomen.
Ze vinden het belangrijk dat alle kinderen de kans krijgen om mee te doen! Dit doet de stichting door advies en hulp te geven, en door de kosten van activiteiten voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar te vergoeden. Ook de artikelen die de kinderen voor deze activiteiten nodig hebben, vergoeden ze.

In 2019 heeft Leergeld bijna 3500 Nijmeegse kinderen kunnen helpen. Uit onderzoek blijkt dat het aantal kinderen dat in Nijmegen in armoede opgroeit rond de 4000 ligt. Ze streven ernaar om al deze kinderen te kunnen helpen. 

Leergeld Nijmegen werkt met professionals en getrainde vrijwilligers. Een deel van de vrijwilligers ondersteunt op kantoor. Ook zijn er vrijwilligers die een intermediair functie hebben. Zij komen bij de mensen thuis en denken mee over hoe zij zaken kunnen aanpakken. Ze geven informatie over het aanbod van Leergeld Nijmegen. Of verwijzen door naar andere helpende instanties. Dankzij de inzet van de vele vrijwilligers kan Leergeld Nijmegen 85 procent van de ontvangen donaties en subsidies direct aan de doelgroep besteden.

€359,41 opgehaald :)

Voor de stichting Leergeld Nijmegen hebben we maar liefst €359,41 opgehaald. Zij hebben deze cheque al in ontvangst mogen nemen.