Voedselbank Nijmegen

De Stichting Voedselbank Nijmegen- Overbetuwe is opgericht in december 2004. De stichting is een 100% non-profit organisatie met de doelstelling om directe voedselhulp te bieden aan de armste mensen, en tegelijk verspilling van goed voedsel tegen te gaan. Bij de Voedselbank Nijmegen werken uitsluitend vrijwilligers, ook de bestuursleden van de stichting zijn onbezoldigd. 

Sinds mei 2005 worden er op wekelijkse basis voedselpakketten uitgedeeld. Dit gebeurd op 9 locaties binnen Nijmegen en de gemeente Overbetuwe. 185 vrijwilligers zijn binnen deze locaties actief. 

“Wanneer armoede en verspilling geen thema’s meer zijn in onze stad, zullen wij onszelf met vreugde opheffen. Tot die tijd echter zetten we ons in om een klein beetje tegenwicht te bieden tegen die armoede en verspilling”, aldus ds. Paul Oosterhoff, initiatiefnemer Voedselbank Nijmegen. 

€948,90 opgehaald :)

Wij hebben dankzij jullie steun maar liefst €948,90 opgehaald voor de Voedselbank in Nijmegen. Deze cheque hebben zij met veel blijdschap in ontvangst mogen nemen.